Хотел Астрея Делукс Хисаря
РЕЛАКС ЗОНА


Хотел Астрея Делукс Хисаря

Хотел Астрея Делукс*** предлага отлична възможност за възстановяване и енергезиране на тялото и духа. На разположение на гостите на хотела са басейн с минерална вода с размер 8 на 10 метра, парна баня, сауна, инфрачервена сауна, джакузи с минерална вода, ледено ведро, релакс зона с топли лежанки, разнообразни масажи и процедури, шезлонги, съблекални.

Минералните води от гр. Хисаря се използват както за питейно лечение на бъбречно-урологични, жлъчни, стомашно-чревни и чернодробни заболявания, така и за къпане при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, на обмяната на веществата и ендокринната система и гинекологични заболявания.


Вътрешен басейн

На разположение на гостите са закрит басейн с размер 10х8 метра с температура на водата 29-32C градуса

Благодарение на състава и температурата на минералната вода, при питейно балнеолечение, тя повлиява положително на следните заболявания:

  • Стомашно-чревни заболявания -хронични гастрити, гастродуоденит, ентероколити, язвена болест  
  • Жлъчно-чернодробни заболявания - жлъчно-каменна болест, хронични холецистити, холангити, холангиохепатити, хронични хепатити, дискинезии на жлъчните пътища
  • Бъбречно-урологични заболявания - хронични пиелонефрити , хронични цистити, нефролитиаза,уролитиазаСауна

Всеизвестен факт е множеството от полезни за здравето свойства на сауната, тя е един естествен и релаксиращ начин за подмладяване и повишаване на духа. Едно от основните предимства на сауната е детоксикацията. Освен това сауната помага за поддържане на хубава кожа и бистър тен. По време на сауна кръвният поток към кожата е засилен, това увеличава производството на колаген, който спомага за запазване на еластичността. Друг голям плюс на сауната е, че помага в борбата с целулита и наднорменото тегло. Освен полезните за тялото свойства, сауната има своя положителен ефект и за подобряване на емоционалното и душевно състояние.
Инфрачервена сауна

Инфрачервената сауна отдавна се е превърнала в по-ефективна и удобна алтернатива на класическата сауна. Използвайки инфрачервена топлина вместо горещи скали или на пара, използвани в традиционните сауни, инфрачервената сауна загрява тялото директно, дълбоко, допринасяйки по този начин за по-бързо и интензивно изпотяване. Липсата на водна пара във въздуха и ниският разход на енергия превръща инфрачервената сауна в предпочитан избор за домашна сауна.
Парна баня

Парната баня представлява затворено помещение, което се отоплява с помощта на пара. Температурата на въздуха в парната баня се поддържа около 45 градуса, а влажността приблизително 100%. Парните бани, подобно на сауните, насърчават човек да стои в отопляема стая, което има здравословен ефект върху организма му. Разликата между двете процедури е в типа топлина, която те осигуряват. При сауната се използва суха топлина, докато при парната баня ключова е влажността.
Джакузи

Вече може да се наслаждавате на минералната вода на чист въздух и през зимните месеци в нашето ново външно джакузи.

Насладете се на прекрасно изживяване в джакузитo, с което разполага хотел Астрея Делукс. То е идеално място за релакс преди или след СПА процедура. Джакузито е съвършеното съчетание на невероятното удоволствие, което осигурява хидромасажът.
Ледено ведро

Леденото ведро има благотворно действие върху цялото тяло. То определено повишава тонуса, вдига адреналина, помага ви да се калите. Вярно е също, че малцина се престрашават да го използват.
Рязкото охлаждане след като човек е бил в парната баня или сауната не е най-приятното усещане – в първите секунди. Веднага след това чувствате как блаженство, свежест и енергия се разливат по цялото ви тяло.
Струва си да опитате. Отпуснете се и се освежете в минералния басейн и сауната, а след това с ледено ведро в нашия спа център.
Масажи

Хотелът разполага и с масажно студио,в което може да се насладите както на релаксиращ масаж,така и на лечебен масаж.Може да запазите своя час за масаж на рецепция.